Gyereknap kicsiknek és nagyoknak

Van egy kollégám, akivel általában hasonló beosztást kapunk, így javarészt egy időpontra esik az ebédszünetünk is. Nincs túl sok közös témánk, mert ő megrögzött családapa, szereti a munkahelyét és szerintem közel húsz év korkülönbség is van, így viszonylag ritkán van igazán tartalmas beszélgetésünk, de úgy néha jólesik elcsacsogni átlagos dolgokról. Még így is talán vele kommunikálok legtöbbet a munkatársak közül. Legtöbbször ez is abból áll, hogy én csendben tömöm a majmot, ő pedig meséli a kis kedves sztorijait gyerkőcökről és ilyesmikről.

Legutóbb épp gyereknap utáni hétfőn hallottam tőle érdekes kis mesét, hogy hogyan is néz ki náluk a gyereknap. Mivel öt gyermek büszke apukája, ezért náluk a legszerényebb ünnep is jelentős kiadással jár, a befektetett energiákról nem is szólva, így minden lehetőséget megragadnak arra, hogy ezeket csökkenthessék. Most például felosztották anyukával, hogy délelőtt ő volt a lurkókkal, amíg anya otthon főzött, azt követően pedig cseréltek, és ő otthon maradt mosogatni. Nem tudom, mi lehet a megerőltetőbb, főzni egy gyerek seregre, elmosogatni utánuk, vagy egy fél napot a felvigyázásukkal tölteni. Nem tudom, és úgy érzem nem is akarom tudni. Ők viszont nagyon remekül megoldották a problémát, illetve sokkal edzettebbek nálam, úgyhogy minden panasz nélkül a hangjában elmondta, hogy mi, hogyan alakult.

Délelőtt elvitte valami gyerekprogramra őket a városligetbe, ahol különleges játékokat próbálhattak ki, és még állatsimogató is volt. Amíg apuka nyugodtan pihent a napon (és amikor már nagyon felforrt az agyvize, áttette székhelyét az árnyékba), a gyerekek úgy kifárasztották magukat, hogy az otthoni ebéd után még a nagyobbak is lefeküdtek aludni, élen a drága papával. Ébredés után aztán a kollégám felesége összekaparta a gyerekeket, és amíg apuka kissé álomkórosan állt neki a nagy kihívást jelentő mosogatásnak, addig mama elvitte őket moziba meg nyári cipőcskéket beszerezni. Így a kollégámnak is maradt ideje pihenni kicsit a csendes lakásban, amit azzal töltött, hogy mindenféle autósportot nézett miközben a neten autóalkatrészek és kiegészítők után kutatgatott. Pont azon a héten kaptuk meg a negyedéves bónuszt, ami soha nem jöhetett volna jobbkor, mint a gyereknap és a kocsi olajcseréje előtt. Azzal mondjuk már tudtam neki segíteni, hogy beajánlottam az öcsémet, mint remek munkaerőt az olajcserére. Tudom, hogy ért hozzá kellőképpen, viszont nem tart neki semeddig és éppen ezért nem is kért tőle érte sok pénzt, csak pár ezret a kiszállása (benzinköltség) miatt. Illetve leadta neki az információt, hogy milyen alkatrészek lesznek szükségesek, mert hogy azt jó lenne beszerezni még a munka előtt.

Kollégám elbeszélése szerint annyira belemerült az öcsém által javasolt Castrol olajok keresgélésébe, hogy nem is nagyon figyelte egy idő után a tévét. Én erre jót mosolyogtam, hogy nem is értem mi tartott neki olyan sokáig, hiszen nagyon érthetően bemutatja az öcsém által linkelt Castrol olajok forgalmazásával foglalkozó webshop >>> https://www.olajwebshop.hu/castrol-t101507.html hogy melyiket mikor érdemes alkalmazni. Erre kaptam is egy kisebb adag szidást, hogy hiszen nem is az a problémája, hogy nem talált megfelelőt, hanem hogy annyira jól mutatta be az oldal a Castrol olajokat, hogy nem is volt kedve mással foglalkozni, csak behatóbban megismerkedni a világukkal. Az volt a szerencséje, hogy meg tudott rendelni mindent arról a webshopról, ami csak kellett az öcsémnek a kocsi tatarozásához, így a Castrol olajok megismerésére áldozott idő megtérült a többi alkatrész beszerzésére fordítandó időből. Így állítása szerint még szerzett magának néhány kellemes percet, amit a kedvenc apuka sportra fordíthatott, ami nem más, mint indokolatlan hangerejű sportközvetítés előtti alvás.

castrol olajok