A gyerek új szobája és régi játékok raktározása

rozsdamentes polc

Nem is olyan régen írtam arról egy posztban, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek, a nagyobbik lányom már szinte kiskamasz. Már lassan gimibe megy, én meg csak ámulok, hogy milyen sokat változik milyen rövid idő alatt.

Az ízlése is változott egy csomót az utóbbi időben, már nem tetszik neki a csupa fehér bútor, meg a rózsaszín tapéta, így kitalálta, hogy a szülinapjára egy új hálót kér, vagy legalábbis azt, hogy fessük át a falat, és vegyünk neki pár új textilt, például takarót, függönyt, szőnyeget, és egyéb dekorációs tárgyakat, pl. párnát, lámpákat.

Ez elég nagy kiadás így egyszerre, de  mégis nagy már, nem várhatjuk el, hogy hercegnős szobában éljen még a 18. szülinapjáig. El kell fogadni, hogy kezd felnőni, más dolgok tetszenek neki. 

Viszont ami még jobban meglepett, hogy ki akarja dobni a régi játékait. Van neki egy csomó szép játéka, például rózsaszín bicikli, autó, főző készlet, meg egy csomó óriási plüss állatka. Nem akarjuk kidobni ezeket, mert a kisebbik lányomnak még jók lennének, de a nagyobbik lány már nem akarja ott látni őket a szobájában. Azt mondja, ő már túl nagy ahhoz, hogy derékig érő medvék álljanak az ágya mellett.  

Sokat gondolkoztunk, hogy hova tudnánk tenni a régi  játékokat, ahol biztos, hogy megmaradnak még hosszabb évekig is, addig nem esik bajuk, így a többi gyerekünk is tud még velük játszani. De nekünk nincs más helyünk, ahol tárolni tudnánk ezeket, csak a garázsban.

Sok céget megnéztünk már, mert ugye nekünk olyan tároló kéne, amin egy kisebb bicikli és autó is elférne, és erre nyilván nem alkalmas egy sima polc, amit megveszel egy lakossági bútorokat áruló boltban. Mi inkább erősebb fém polcokat szerettem volna.

Találtam is egy olyan céget, aki már több mint 2 évtizede polcrendszerekkel foglalkozik, és van köztük olyan is, ami kimondottan ipari felhasználásra, nagy raktár épületekbe ideális, de vannak kisebb polcok is, amik egy garázsban is teljesen jól elférnek. De mivel ezek ipari minőségűek, ezért sokkal tartósabbak ezek a fém polcok, mint a sima barkácsbolti. Ráadásul a cég több év garanciát is ad ezekre a termékekre.

Fel is vettük a céggel a kapcsolatot, és megmondtuk nekik, hogy melyik az a rozsdamentes polc a termékeik közül, amire mi gondoltunk.  Pontosan elmondtuk nekik a garázs méretét is, és ők eszerint gyártották le a polcot, hogy biztosan beférjen, és optimálisan tudjuk kihasználni azt a helyet, ami a rendelkezésünkre áll.

Nagyon örültem, hogy ilyen okosan megoldottuk a játékok elhelyezését. az egyedi polcon minden bicikli és egyéb játék elfért, így majd a többi gyerekem is tudja őket használni, ha majd idősebb lesz. Nem kell kidobni a régi, megunt dolgokat, mert más még örömét lelheti bennük.