Egy varázslatos orvosi táska

Tavaly óta már nem egy tortúra elmenni a gyerekorvoshoz. Azelőtt, ezt nem tudtam volna ilyen egyszerűen kijelenteni, mert a lányom, rettenetesen fél tőlük, főleg akkor, amikor tudta, hogy szurit fog kapni.

Az iskolai oltás után változott meg minden. Emlékszem, még az nap reggel, kitalált minden kifogást Mia, hogy miért nem kéne neki iskolába mennie. Amikor látta, hogy hatástalan a sok kifogás, félelmében könnyes szemmel kérlelt, hogy ne kelljen ma mennie, de sajnos ezt nem engedhettem meg neki. Próbáltam elmagyarázni neki az oltás fontosságát és azt is, hogy semmi félnivalója nincs se az iskoladoktortól, se a tűtől. Még annyi előzményt kell tudni, hogy amikor iskolás lett, egy kisebb baleset érte már a második nap az udvaron és valamiért nagyon rossz emléke van a sulis betegellátásról.

Az oltás napján, egész nap rettenetesen izgultam a lányomért, reméltem jól tűri, nem csap hisztit és hasonlók. Amikor mentem érte a tanítási nap végén, mosolyogva, nevetgélve szaladt oda hozzám. Meglepődtem, mert azt hittem 2 hét csak a szomorkodásról fog szólni, hogy megszúrták. Kérdeztem is mi ennek az oka, ő pedig örömmel elmesélte az esetet, amíg hazaértünk autóval.

”Hát apa az úgy volt, hogy én mondtam Mónika néninek, hogy nem fogok bemenni szurit kapni. Ő bátorított és azt mondta, ez nem fog fájni, mert egy új doktor bácsi jön, aki nagyon kedves és észre se fogom venni, hogy megkapom a védőoltást. Hárman kellett bemenni, Zolikával és Anettel mentem be. Én voltam az utolsó és nagyon féltem, mert Zolika elsírta magát, bár Anett nem. Amikor én jöttem az elején ellenkeztem, de aztán a doktor bácsi mondta, hogy nézzem a táskáját. Nagyon szép barna táskája volt, ilyen Dr. Bubós! Láttam, hogy van benne sok, tű, meg kötszer, de amikor ő belenyúlt, akkor egy cukorkát húzott ki, ami nagyon finom áfonyás volt. Kérdezte, hogy szeretnék-e még egyet epres ízben. Én persze igent mondtam, de ehhez a táskát kellett erősen néznem, hogy kijöjjön belőle a cukor. Nagyon erősen néztem, amikor szólt a doktorúr, hogy szorítsam a vállamhoz a vattapamacsot, majd benyúlt a táskájába és adott egy epres cukorkát is, majd mondta, hogy végeztünk. Én nem tudtam, hogy mi történt, de örültem, hogy nem kaptam szurit, aztán kiderült, hogy még is kaptam, csak nem vettem észre. Biztos a csodatévő, cukorgyártó orvosi táska volt, ami eltüntette a fájdalmat…!”

Megmosolyogtam a történetet és örültem, hogy jól végződött.

Amikor már lefektettem a lányom, este a gépen utána néztem, hogy vajon lehet-e még kapni ilyen régi iskolás gyógyász batyut. Aznap este csak a ”varázslatos” orvosi táska járt a fejemben. A bagbox.hu weblap keltette fel először az érdeklődésemet, ahol szép számban találtam mindenféle jó minőségű bőrtáskát. Volt orvosi táska fül is, ahol valóban nagyon csinos kis darabok voltak! Ezeket böngésztem éppen, amikor egy hang a hátam mögül, azt mondta – pontosan ez volt!

Ijedtemben majdnem szívrohamot kaptam, de csak Mia kelt fel, mert nem jött álom a szemére. Ölembe vettem és együtt néztük a táskákat. Egy válaszfalas orvosi bőr táskáról volt szó, ami az oldal leírása szerinte uniszex. Selyemfényű sötétbarna színe, nyugtató a szemnek, tágas kétrekeszes belsejében pedig nagyon sok fontos holmi elfér, akár még cukorkák is! Feltüntették az oldalon, hogy ajándékként nagy örömöt tud okozni. Elgondolkodtam ezen, mert unokaöcsém, nemsokára doktorál háziorvosként, aztán lehet, meglepem őt egy ilyen remek táskával, a szép eredményéért. Úgy is eladhatóan kell megjelenni a kórházakban, rendelőkben, hogy alkalmazzák és ezzel a táskával biztosan nagy sikere lenne. Bár még azért szétnéztem az oldalon, milyen remek termékeket találok. Volt minden utazótáskától kezdve bőrkalapig, minden.

Észre se vettem, még én kutakodtam a Bagbox oldalán addig a csöppség elszenderedett az ölembe. Lefektettem, utána én is nyugovóra tértem, hogy átgondoljam, valóban akarok e bőrtáskát rendelni. Bár az oldalon olvasott szállítási feltételek után, biztos vagyok benne, hogy pár ismerősömnek onnan fogok rendelni ajándékot, mert szép és minőségi termékeket találtam, remek áron!