A gyereknevelés és a cégalapítás együtt túl sok?

A feleségem szerint nem a legjobb ötlet az, hogy nem sokkal a gyermekünk születése előtt alapítsak egy céget. Úgy gondolja, hogy a gyereknevelés sok munkával és pénzel fog járni, ezért egy kft alapítás költségei talán olyasmi, amit jobb lenne elkerülni ebben az időszakban.

Majdnem sikerült meggyőznie abban, hogy igaza van. Egy gyermeknek a nevelése hatalmas öröm, de ugyanakkor anyagi áldozatokkal is jár, így talán jobb, ha most nem verem túl nagy költségekbe magamat egy cégalapítás miatt.

Számomra a gyermekem a legfontosabb, de azért nem hagytam annyiban a dolgot. Keresni akartam egy megoldást, amivel nem kell lemondanom az álmaimról, de közben az anyagi biztonságot is megtarthatom a születendő gyermekem számára.

Végül megtaláltam azt a megoldást, ami feleségemnek is megfelelt a családalapítás nehézségeivel együtt is.

Akiknek köszönhetem ezt, a topcegalapitas.eu csapata. Ha ők nincsenek, valószínűleg a mai napig azon gondolkodom, hogy hogyan tudnám költséghatékonyan elindítani a vállalatomat.

Emlékszem, mikor rájuk találtam az interneten, alig akartam elhinni, hogy tényleg ennyire egyszerű dolgom lehet. Pedig ez a valóság. Egy kis olvasgatás után már fel is vettem velük a kapcsolatot telefonon, amit követően küldtek nekem egy formanyomtatványt, amit nekem csak ki kellett töltenem és visszaküldenem.

Ezt követően pár nap múlva már meg is jelentem a szolgáltató irodájában, ahol már minden elő volt készítve ahhoz, hogy a vállalkozásom alapítása gyorsan és zökkenőmentesen menjen végbe. Nekem ehhez még csak ügyvédet sem kellett magammal vinnem, mert ők még ezt is megoldották.

A személyes megjelenésem során átbeszéltünk még néhány fontosabb dolgot, és a fontos iratokat is aláírtam. A következő lépés az volt, hogy a szükséges dokumentumokat beadták a cégbíróságra. Innentől kezdve nekem már tulajdonképpen csak várakoznom kellett. Miután megtörtént a bejegyzés, már csak a banki ügyintézés maradt a számomra.

A kft alapítás költségei igazán kedvezőek abban az esetben, ha ezt a kiváló irodát választjuk. Ennek a szolgáltatásnak az ára mindössze nettó 16.900. Ennél azonban jobbat is tudok mondani! A cégalapításnak az ára akár nulla forint is lehet, ha úgy döntünk, hogy székhelyszolgáltatást is kérünk tőlük. Ez esetben csak a székhellyel kapcsolatos költségekkel kell számolnunk, ami nagyon kedvező.

A székhelyszolgáltatást tekintve két opciónk is van: Budapest és Újlengyel. Az utóbbi esetben lehetőségünk van arra, hogy a cégünket egy iparűzési adó mentes környezetben működtessük.

Ha szeretnénk felvenni a kapcsolatot velük, csak annyi a dolgunk, hogy felhívjuk őket a weboldalukon megadott telefonszámon. Nekem már ott is készséggel válaszoltak minden felmerülő kérdésemre. A személyes találkozás után, a velük kapcsolatban kialakított pozitív véleményem csak még tovább erősödött. Vállalkozóként nem is hozhattam volna jobb döntést azzal, hogy őket választottam ki. Azóta már egy barátom is megfordult náluk az én javaslatomra, akinek hasonlóan jók a tapasztalatai.