Bababiztos fürdőszoba stresszmentesen

Néhány évvel ezelőtt házasodtunk össze a férjemmel, és abban a rendkívül szerencsés helyzetben voltunk, hogy a szüleinktől egy családi házat kaptunk nászajándékba. Természetesen ehhez hozzájárult az is, hogy vidéken élünk, ez a fővárosban sajnos nem lenne lehetséges. A felújítási munkálatok során során a bizony a fürdőszoba okozta a legnagyobb fejtörést…

Az esküvő után nem sokkal birtokba is vettük közös otthonunkat, még igen félkész állapotban volt, de nem aggodalmaskodtunk miatta, hiszen nem siettünk sehova, a felújítást apránként végeztük. Azonban a beköltözésünk után fél évvel kiderült, hogy állapotos vagyok, emiatt kénytelenek voltunk siettetni a lakásfelújítást, hiszen azt szerettük volna, ha a baba egy teljesen kész otthonba születik. Egyedül a fürdőszoba okozott fejtörést számunkra, mert nem tudtunk megegyezni, mi lenne a megfelelő szín, minta , illetve elrendezés, hogy az összes babakellék és a mi használati tárgyaink is kényelmesen elférjenek.

Némi keresgélés után találtunk rá egy oldalra, amely segítséget kínál, ha nem tudjuk, milyen is legyen a tökéletes fürdőszoba. Követve az oldal tanácsait, először a férjemmel mindenképp a színben szerettünk volna közös nevezőre jutni, így esett a választásunk a világosbarnára, hiszen ez egy olyan szín, ami nem túl kötött, így könnyen kombinálható más színekkel. A következő feladat a csempe volt. Kiválasztottuk a gyártó által ajánlott kombinációt, hiszen azon nem kellett túl sokat gondolkodni, illetve a hozzávaló dekorcsík is mindkettőnk tetszését elnyerte. Az oldal családot tervezőknek kifejezetten ajánlja a fürdőkád beépítését, mert a kisgyermekek szeretnek játszani a vízben, illetve a szülőnek is így könnyebb az esti fürdetés lebonyolítása. A mosdófajták közül szintén többet felsorol az oldal, ami számunkra nagy segítséget jelentett, hiszen ez volt az első házfelújításunk fiatal korunkból fakadóan. Egy kerekded, beépíthető darabra esett a választásunk, mert úgy gondoltuk, hogy a nagysága miatt a babakádat itt könnyebben tudjuk majd feltölteni vízzel, illetve tapasztalataim szerint ezt a fajtát könnyebben lehet tisztítani, mint szögletes társait.

Fürdőszoba

Azt hiszem, minden újdonsült szülőnek az egyik legnagyobb aggálya az, hogy vajon a gyermeknek elég meleg lesz-e a lakásban, nem fog-e fázni. Ez hatványozottan igaz a fürdőszobára, ahol az esti fürdetéseket terveztük tartani. Itt fokozottan fennáll a megfázás kockázata, hiszen a kisbabák vizesek és csupaszok. Az oldal ajánlása alapján törölközőszárító mellett tettük le a voksunkat, amely választásban egy ismerősünk is megerősített bennünket. Tapasztalata szerint a radiátor túl meleget csinált a fürdőszobában, már nem volt komfortos az a nagy forróság, így úgy döntött, hogy beruház egy törölközőszárítóra, és nem bánta meg. Az optimális hőmérséklet nekünk még inkább fontosabb volt leendő gyermekünk miatt.

Mire ősszel megszületett a kislányunk, egy tökéletesen kész állapotban lévő ház fogadta, ahol már a fürdőszoba is alkalmas volt arra, hogy a fürdetések lebonyolításának helyszíne legyen. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és abban a férjemmel mindketten egyetértünk, hogy szakértő segítsége nélkül nem valósulhattak volna meg az elképzelt tervek. Így egy olyan fürdőszoba tulajdonosainak mondhatjuk magunkat, ami tökéletes helyszín egy esti mókázásra a kislányunkkal, de egy stresszes nap után is az ember zilált idegeit megnyugtatja az otthonos légkör, amit néhány páratűrő növénnyel tettünk még meghittebbé.

Aki gondolkozik a fürdőszobája felújításán, annak bátran merem ajánlani ezt a megoldást, hisz sokkal kevésbé stresszes egy szakértő segítségével megvalósítani mindent, mintha magunknak kellene kitalálni minden apró részletet.