Nagy meglepetés az ultrahangon

A barátommal mindig is egy közös gyerekről álmodtunk. És most, hogy sok próbálkozás után végre összejött a dolog, nagyon boldogok voltunk. Vele madarat lehetett volna fogatni, mióta csak tudja a hírt, hogy kisbabánk lesz. Én is örültem, bár kissé féltem is, hiszen hatalmas felelősség egy kisbaba, minden öröm mellett is.

De a környezetem nagyon támogatott mindenben. A szüleim is felajánlották a segítségüket, és azt mondták, szívesen vigyáznak az unokára, amikor mi már nagyon szeretnénk pihenni egy kicsit. Ez a gesztus nagyon jól esett. Ugyanakkor, amikor kifejtettem hogy miért is félek az anyaságtól, azt a választ kaptam, hogy amikor ott leszek, tudni fogom hogy mit hogy kell, csak hallgassak az “anyai ösztönre”.

Ez nem igazán nyugtatott meg. Hiszen rengeteg szörnyű történetet hallani arról, hogy a mostani felnőttek mennyire szenvednek attól hogy gyerekkorukban elrontott valamit az anyukájuk. A barátom erre azt mondta, hogy csak azért gondolom ezt, pszichológiai tanácsadóban dolgozom. És ott ugye főként rossz példákat látok. De éppen ezért, tudni fogom hogy mire kell figyelni a gyereknevelésnél, és biztosan nagyon jól fogom csinálni. Hát, majd meglátjuk.

Izgatottan készülődtünk az ultrahangra, mert már alig vártuk, hogy megpillanthassuk a babánkat. Szinte hihetetlen, hogy egy élet, egy kész ember fejlődik éppen a hasamban. Elég nehéz elképzelnem még a dolgot, de az ultrahang során sokkal kézzelfoghatóbb lesz az egész. És persze az is megkönnyebbülés lesz, ha a doki mindent rendben talál.

Tehát mentünk az ultrahangra, kivártuk a sorunkat, ahogy kell. Amikor az orvos behívott, már a torkomban dobogott a szívem. Felfeküdtem a vizsgálóasztalra és remegve vártam hogy mi lesz. A doki elkezdte csinálni az ultrahangot, és a képernyőn megláttam egy nagy szürke pacát. Ezen kicsit meglepődtem. A kép alig volt kivehető, csak szürke foltokból állt az egész. Sejtettem hogy nem egy HD felvétel lesz, de azért reménykedtem abban hogy ki tudok venni majd valamit.

A doki viszont elkezdte ráncolni a szemöldökét. Ettől nagyon megijedtem és gyorsan a barátomra pillantottam. Ekkor megszólalt az orvos: “Úgy tűnik hogy kétpetéjű ikrek.” Ikrek? Hajajj

Hazafelé úton átbeszéltük a dolgot a barátommal. Hogy egyből két gyerek. Ő megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond, két gyerekkel is ugyanúgy kell bánni, mint egy gyerekkel. És ketten vagyunk. Tehát mindegyikünkre jut egy-egy. Vagy az én mindkét kezemre egy. Vágtam egy grimaszt, hogy ez nem jó vicc. Tovább nyugtatott, hogy amúgy is két gyereket terveztünk, így legalább meg van úgymond, egy füst alatt.

De már kinéztünk mindent, hogy mit szeretnénk venni, kiságyat, játékot, babakocsit. És most kezdhetjük az egészet újból. Amint hazaértünk elkezdtünk keresgélni az interneten, mert most már nem jó a sima babakocsi. Iker babáknak való babakocsit kell venni.

Szerencsére gyorsan találtam is iker babáknak babakocsit azon a weboldalon ahol az első babakocsit is kinéztük. Ettől egy kicsit megnyugodtam. De azért átböngésztem a választékot. A barátom viccesnek találta hogy ennyire rápörögtem a témára, de mondtam hogy inkább segítsem.

Ezekből a termékekből is nagy volt a választék. Egy csomó szín közül válogathattunk például. Megegyeztünk, hogy nem szeretnénk követni a klasszikus “a fiúknak kék, a lányoknak rózsaszín” vonalat. De ezen kívül is volt lehetőség bőven. Ami nekem egyből megtetszett az egy fehér alapon fekete pöttyös modell. Olyan kis kedves a pöttyökkel, és vidám a fehér miatt. A barátom nagyon komolyan rám nézett és azt mondta: “Na és milyen gyakran szeretnénk takarítani a babakocsit, hogy a szép fehér szép fehér maradjon?” Ebben igaza volt. Szóval inkább a fekete alapon fehér pöttyöset választottuk.

Megnéztük a babakocsi tulajdonságait. Az árat meglátva kellett egy két mély levegőt venni. De utána minél többet olvastunk, annál inkább úgy gondoltunk, hogy megéri a dolog.

A kerekek felfújhatóak. Az első két kerék “bolygósítható” ami a könnyű manőverezést teszi lehetővé. A hátsó kerekek pedig biztonságosan fékezhetőek egy könnyű mozdulattal. A váz masszív és strapabíró. Ami fontos is, hiszen két gyereket is el kell hogy bírjon. A fogantyú kényelmesnek tűnik. állítható magasságú, és öko-bőr bevonat van rajta.

Az ülés rész állítható és cserélhető. Van hozzá 2 mózeskosár rész az újszülötteknek, amik babahordozóként is használhatóak. Tehát az sem kell már külön beszerezni. A fogókar kényelmes, és fel-le lehet szerelni. Kényelmesnek is tűntek a kép alapján. Ezen kívül 2 sport ülés is tartozik a babakocsihoz, amik a nagyobb babáknak jók. Ezekben 5 pontos biztonsági öv van, ami meggátolja hogy bármelyik baba kiessen vagy kitornázza magát. A szett része még 2 db autós hordozó. Ezzel lehet az autóban is könnyen vinni a babákat ha utazunk valahova.

Ezeknek az ülése mindegyike könnyen és gyorsan rögzíthető a vázba, mind a két irányba. Tehát a gyerekek felénk is tudnak nézni, meg menetiránnyal szemben is, attól függ hogy hogy szeretnénk éppen. Az ülésmagasságok állíthatóak, ahogy a gyerek nő. És még szellőző ablak is van rajtuk, hogy a friss levegő jól átjárhasson.

Attól sem kell félni, hogy egy nagy séta alkalmával elkap minket az eső, és megázunk, netán megfáznak a gyerekek. Mert ehhez az babakocsihoz tartozik még esővédő is, amit gyorsan felrakva, megvédi a babákat a környezeti viszontagságoktól.

Sőt, még praktikus babatáska is van a készletet, amiben elfér minden, a pelenkáktól kezdve a cumisüvegeken át a fentebb említett esővédőig. Minden, ami csak kellhet. Így nekem sem kell majd külön táskát cipelnem, simán bepakolok ebbe a táskába, és már mehetünk is. De ha mégsem férne be minden holmi ebbe a táskába, van egy nagy bevásárlókosár a váz alatt, amiben aztán tényleg mindent lehet vinni, akár még a hétvégi nagy bevásárlást is.

Ez az, megtaláltuk a tökéletes babakocsit! Idelinkelem nektek, hogy aki hasonló cipőben találja magát, az is rá tudjon nézni: iker babáknak babakocsi.

Kicsit megnyugtatott a dolog, mert már ki is van pipálva egy teendő azok közül, amit még a szülésig el kell intézni. Már csak meg kell rendelni, de az még ráér. A barátom felhívta a figyelmet még egy nagyon jó dologra, ami nekem elkerülte a figyelmem. A szállítás teljesen ingyenes 100.000 forint feletti vásárlás esetén! Ez nagyon jó lehetőség, hiszen így hogy mindenből kettőt kell venni, könnyebbség hogy a szállításon spórolhatunk.

Becsillagoztam az oldalt hogy biztos meglegyen, és kifújtam magam. Az egyik nagy akadályt már meg is ugrottuk. Jól esne egy tea, lehet hogy csinálok egyet. De a barátom vigyorogva hozott nekem egy telefont. “És a nagyszülőknek ki fogja elújságolni a nagy hírt, hogy innentől mindig kettesével kell venni a plüssmacikat?”