Motoros cipő minden korosztálynak

A gyerekruha mindig is nagyon fontos probléma volt a család történetében. A gyerekek nagyon gyorsan nőnek. Rengeteget költünk ruhára, még úgy is, hogyha a legtöbb használt ruhát eladjuk apróhirdetésen keresztül.

Mostanában a legszűkebb keresztmetszet a fiam cipője. Mivel nagyon szeret a műanyag motoron játszani, a kiscipők orra pillanatok alatt elkopik. Már alig győzöm vásárolni neki az újabb darabokat.

Szerettem volna, ha nem kell ennyit költenem cipőre , és egy kicsit a fiam is rendesebben nézne ki. Egy anyukától a játszótéren hallottam, hogy már lehet kapni műanyag lábvédőt is, amit a cipőre húzva nem kopik le többet az eleje motorozás közben.

Vásároltam is egyet, de a kisfiam hatalmas cirkuszt csapott és rá sem akart nézni. Hiába könyörögtem neki, hogy vegye fel, egyáltalán nem volt hajlandó viselni. Sőt, hatalmas csapkodás és nagy-nagy hiszti volt a válasz rá.

Egyszer aztán éppen a homokozóban játszottunk, amikor motorzúgást hallottam és a kisfiam hirtelen tátott szájjal nézni kezdett valamit.

A játszótér melletti úton egy hatalmas motorbicikli suhant el, és megállt, nem olyan messze tőlünk. A kisfiam felállt, és le sem akarta venni a szemét a gépről, nagyon tetszett neki. A motort egy szimpatikus fiatalember vezette. Észrevette, hogy a kisfiam őt nézi. Rám mosolygott és megállt mellettünk.

  • Szia! Neked is tetszik a motor?

A kisfiam zavartan bólintott. Láttam, hogy nagyon izgul, de büszke voltam rá, mert igyekezett nagyon vagány maradni.

  • Látom, neked is van motorod! Megnézhetem? – kérdezte a fiatalember mosolyogva és lehajolt a kisfiam műanyag járműve mellé. – Látom, ez itt a hűtő, ez pedig a kipufogó! – sorolta az alkatrészeket, a kisfiam pedig ámulva figyelt. – Most megnézed az enyémet is?

A fiatalember mindent türelmesen elmagyarázott a fiamnak, még azt is megengedte, hogy a felüljön egy kicsit a nyeregbe.

  • Nemsokára az én kisfiam is megszületik! – mondta mosolyogva, mikor megjegyeztem, hogy nagyon türelmes a gyerekkel. – Éppen a feleségem hívását várom, nemsokára megyek érte. Most egy kicsit megint szabad motoroznia. Ha elkészült a vizsgálattal, elviszem.

A kisfiam továbbra is rajongva nézett. A fiatalember még a dzsekijét is felpróbáltatta vele.

  • Te is hordasz védőruhát a motorozáshoz? Az nagyon fontos ám! Ha gyorsan szeretnél menni, akkor figyelned kell a biztonságra!
  • Bizony! De ő nem szeretné hordani a cipővédőjét. Pedig látod, a bácsi szerint is fontos, hogy legyen rajtad védőfelszerelés!

A kisfiam zavartan toporgott, de a fiatalember megint megtörte a csendet.

  • Látod, ez itt rajtam egy motoros cipő. Itt, ez a pici bőrdarab azért van, mert a lábammal kezelem a váltót. Ha ezt használom, nem kopik ki. Ha itt megfogod, de utána moss kezet majd, jó? Szóval, ha itt megfogod, érezheted, hogy bokaprotektor van benne. Ez megvéd akkor, ha elesnék. A talpa pedig nagyon vastag. Sőt, ha olajba lépek, akkor is megvéd. Szerintem neked is szükséged lenne egy komoly védőfelszerelésre.

Nemsokára megszólalt a fiatalember telefonja és búcsút intett nekünk és csodák csodája, a kisfiam felvette a cipővédőjét és azóta büszkén viseli ő is, mint aki ettől nagyfiúnak érzi magát.

motoros cipő

Jó lenne, ha minden motoros ilyen kedves lenne és így figyelne a biztonságra, mint a fiatalember, akivel a játszótéren találkoztunk. Mindig aggódtam egy kicsit, hogy egyszer a kisfiam majd szeretné a lecserélni a műanyag motort egy igazi járgányra.Tartottam tőle, hogy majd rossz társaságba keveredik. De a fiatalember bizonyította nekem, hogy emiatt felesleges stresszelni: a motorosok is lehetnek óvatosak, kedvesek