Fiatal generáció nem bottal, hanem táblagéppel a kezében nő fel.

Borzasztóan gyors manapság a technikai fejlődés. Ez a felnőttekre nézve jó, hisz bárhonnan több platformról tudjuk végezni a dolgunk, gyorsan és pontosan, de a fiatalokra, gyerekekre már nem biztos, hogy annyira jó hatással van. Gondoljunk beje, amíg mi gyerekként a másikat úgy hívtuk le játszani, hogy elmentünk az ajtóig és becsöngettünk, addig a mai gyerekek már nem is a szabadban töltik a szabadidejüket, hanem meghívót küldenek a másiknak és a kis virtuális világukban harcolnak, versenyeznek, ismerkednek. Teljesen más a szocializálódásuk, ezért nem csoda, hogy a generációk közt egyre nagyobb a szakadék.

Egyik ismerősöm mesélte, hogy a gyerekük már két és fél éves, de a kedvenc hobbija az érintőképes kütyükkel játszani. Nem csinál sok minden rajta, hisz nem tud, de akkor is félelmetes, hogy egy ilyen korú gyerek már teljesen a bűvkörébe kerül a szerkezetnek. Egy samsung táblagépük van és állítása szerint már annyit nyomogatta a kis lurkó, hogy az akkumulátora megadta magát, mert 10 perc alatt lemerül. Pedig munkához elég sokat használják, ezért megoldást kellett találni rá, hogy ismét jó legyen. Újat nem tudnak venni, mert a keresetük nem elég csak a család fenntartására, az ilyen luxuscikkeket mindig ünnepekre kapják, szülőktől, barátoktól. Ezért kicseréltették az energiaforrását. Találtak a neten egy olyan boltot, ami Samsung akkumulátor cserével foglalkozik. Nagyon meglepődtek ezen a szolgáltatáson, mert ehhez hasonlót eddig nem tapasztaltak.

Úgy működik a szerviz rendszere, hogy telefonos, vagy e-mailes egyeztetés után, futárt küldenek a hibás készülékért. A szervizelés 8-10 napon belül megtörténik és vissza és szállítják az ügyfélnek. Tehát el lehet felejteni az utána járást, a felesleges köröket, amikor valami kamu szöveggel visszahívják másnapra az embert. Minden papírforma szerint történik, és kiváló árakkal dolgoznak.

Sokaknak az a tapasztalata, hogy nem éri meg a mostani kütyükben alkatrészt cserélni, mert mindent silány minőségben gyártanak, hogy az ember újra és újra nagyobb összegeket hagyjon el értük. Pedig néha érdemes, főleg akkor, ha valóban semmi teendője nincs az embernek ezzel, hanem teljes egészében a szerviz intéz neki mindent.

Ismerőseim azóta is használják azt a tabletet és kifogástalan állapotban működik. Azóta próbálják kevésbé engedni a gyerkőcüknek, hogy nyomogassa, inkább megerőltetik magukat és lejárnak vele játszótérre, hisz jobb, ha a gyerek valódi és nem digitális szociális környezetben nő fel. Szülői tekintetben egyszerűbb a gyereket elintézni a tv-vel vagy telefonnal, de később nagy személyiség torzulások következhetnek be. Ezért kell a gyerekkel játszótéren játszani, a kütyüket munkára használni, és csak profi, önálló szerviz segítségét kérni, telefonok, táblagépek akkumulátor vagy berepedt kijelző problémájánál!