Pisilő baba ajándékba

Pisilő babák

Az ajándékvásárlás mindig nehéz, főleg, ha az ember gyereknek veszi. Mindig meg kell érdeklődni a szülőtől, mire vágyik, mi az aktuális kedvence. Sokszor eszembe jut, mikor a lányom még kisebb volt. Mindig ült a televízió előtt, és minden egyes reklámnál kifutott hozzám, hogy megbeszéljük, melyik játékot szeretné a reklámokból. Persze ez a nagy láz, amint meglátta a következő játékot, már el is múlt, és az lett az aktuális új kedvence.
Az unokahúgom aktuális kedvence pedig nem más jelenleg, mint a pisilő babák.

Emlékszem, mekkora volt az öröm, mikor a lányom megkapta az első pisilő babáját. A gyerekek nagyon el vannak varázsolva olyankor, mikor megitatják a a babát, és az ki is jön belőle, szinte azonnal. Persze ezekhez kell venni olyan kis kiegészítőket is, mint babapelenka. Nagyon nagy élmény, mikor bepelenkázhatják a játékbabájukat, mintha az csak igazi lenne.

Szóval ki volt adva a feladat, a következő héten esedékes szülinapra pisilő babát kellett szereznem. Már évek óta nem kellett babát vennem, azt sem tudom, milyen babákat árulnak mostanában. De úgy tűnik, hogy a pisilő baba még mindig nagy sláger. A munka, és az egyéb elfoglaltságok miatt nincs sok időm vásárolni. Reggel elmegyek dolgozni, délután hazamegyek, aztán foglalkozhatok a lányommal, készíthetem az ebédet, nem fér bele, hogy ilyen rövid időtávon belül még babát is keressek. Nem akartam valami bénát venni, ha már babát veszek neki, akkor az a baba legyen olyan, amit nem un meg két héten belül.

A kislányok amúgy is nagyon szeretnek babázni. Minden gyerek szeret úgy tenni, mintha ő is felnőtt lenne, szeretik kipróbálni, hogy milyen lenne, ha ők is anyukák lehetnének. Ezért egyre több sokkal élethűbb babát kezdtek árusítani a különböző játékboltok. Ezek a babák már beszélnek, sírnak, úgy néznek ki, mint az igazi újszülöttek. A múltkor is a buszon egy játékbabára azt hittem, hogy igazi.

Mostanában hódít az online vásárlás, így nem is volt kérdéses, hogy én is online fogok babát keresni. Már lassan bármi elérhető online, így nem igazán lepődtem meg, hogy pisilő babából is rengeteget dobott ki a kereső. Alaposan át kellett nyálaznom a találatokat. Nem gondoltam, hogy ennyi pisilő baba van, de ezek szerint a pisilő babák mégiscsak nagyon népszerűek, azóta is, hogy a lányomnak vettünk.

Akkor kicsit nehezebb dolgunk volt, még nem volt ennyire elterjedt az internet, az online vásárlás. Az online vásárlás térhódítása előtt még sokkal nehezebb volt, akkor emlékszem, még három-öt boltot végignéztem, hogy megtaláljam a tökéletes ajándékot, most meg pár kattintás után szerintem az összes létező pisilő babát megtaláltam. Sok baba, különböző árban, különböző felszereltséggel, különböző minőségben.
A hozzá nem értőknek minden baba ugyanolyan, de valójában sok különbség van az egyes pisilő babák között.
A jatekwebshop.eu oldalon  találtam egy csomó, pontosan 49 darab síró és pisilő babát.  Vannak fiú babák, vannak lány babák, vannak amik pisilnek, vannak, amik sírnak, tényleg nagyon nagy a választék. Vannak, amikhez járnak különböző kiegészítők, és vannak, amikhez semmi, csak maga a baba.

Egyébként ezen az oldalon nagyon könnyű volt keresgélni. 11 nagy kategóriára osztják szét a játékokat, és ezen a 11 nagy kategórián belül is csoportosítva vannak a játékszerek. Egyszerű dolgom volt, mert a pisilő babák külön kategóriát kaptak. De ha nem lenne ennyire konkrét elképzelése az unokahúgomnak, akkor sem lennék elveszve. Abból, hogy valamelyik babák/ Barbiek teljesen saját kategóriát kaptak, már kikövetkeztethető, hogy mégis melyikek az igazán népszerűek.

A baba-beszerzés következő problémája az volt, hogy mégis mi alapján válasszam ki, melyiket vegyem meg. Mert rendben, hogy 49 találatot kidobott az oldal, de ebből a 49 pisilő babából nekem ki kell választanom egyet, ami teljesen megfelel majd az unokahúgomnak.

Szerencsére nem volt különösebben nehéz dolgom ezzel a procedúrával, mivel minden babánál pontos leírást találtam arról, hogy mit csinál, milyen kiegészítők járnak hozzá, milyen anyagból vannak. Azt fontosnak tartottam, hogy a babának legyen cumisüvege, pelenkája, bilije és sima cumija is. Szerencsére találtam is egy ilyen pisilő babát az oldalon, mindent adnak hozzá, amit szerettem volna, így a baba igazi élmény lesz az unokahúgomnak.

Már csak annyi volt a probléma, hogy a munkaidő és egyéb elfoglaltságok nem tették lehetővé, hogy elmenjek a kiválasztott pisilős babáért. Szerencsére mivel online webshop, házhoz szállítják a megrendelt terméket.
A futárszolgálat egészen olcsón házhoz hozza, de ezzel mindig gondban vagyok. A futárok mindig akkor jönnek, mikor senki nincs otthon, mintha délelőtt mindenki otthon lenne. De szerencsére találtam olyan opciót, hogy csomagpontra szállítsák ki a kiválasztott játékot, így könnyedén át is tudtam venni azt.

Az online játékboltok nagyon nagy segítséget jelentenek a kisgyermekes szülőknek. Mindig gondban voltam vele, ha játékot kellett vásárolnom. Ha az ember tényleg képet akar kapni a kínálatról, és a legjobb játékokat szeretné megvásárolni csemetéjének, az egy igen időigényes feladat. Mindent körbe kell járni, alaposan körbenézni a játékboltokban. De az online játékboltok esetén az utazás, a tömeg, a nézelődés mind megspórolhatók. Az árak összehasonlításához nem kell elmenni több boltba, nem kell a tömegben, a zsúfolt bevásárlóközpontokban válogatni. Kényelmesen, otthonról elintézhető a vásárlás.
Külön szeretem azt , hogy le lehet rendezni a termékeket aszerint, hogy milyen árban szeretnénk venni. Az online boltok kínálatát amúgy is sokkal egyszerűbb összehasonlítani. Az online boltoknak a kínálata is sokkal nagyobb, nem kell fenntartani a boltot, nem kell annyi alkalmazottat fizetniük, így szerintem a játékok árai is sokkal kedvezőbbek tudnak lenni. Kifejezetten szeretem ezt a kényelmes vásárlási módot.

Szóval a baba, amit választottam, egészen élethűnek tűnik. Nem kifejezetten drága, még szállítási költséggel sem ( egyébként ha 20 ezer Ft feletti a vásárlás, akkor a szállítás ingyenes innen), 38 cm nagy, és elemeket is adnak hozzá. A mérete is pont ideális, nem túl nagy, el fogja bírni, és azt hiszem a játék babakocsijába is bele tudja majd tenni.

A játék webshopon van még egy nagyon hasznos funkció: az értékelés. Ugyan ez a baba nem volt értékelve, de szerintem nagyon hasznos, hogy az értékelések segítségével megtudhatjuk, mások mennyire elégedettek a termékkel, és a leírás mennyire felel meg a valóságnak. Az online vásárlásnak legalábbis szerintem pont ez a veszélye, hogy nem tudjuk megnézni a terméket megvásárlás előtt.

A baba egyébként teljesen hibátlan volt, időben megérkezett az átvételi pontra, minden felsorolt kiegészítője megvolt, és tökéletesen is működik. Az unokahúgom pedig elképesztően örült neki. Miután kibontotta, egész délután azzal játszott, és az én kamasz lányom is kipróbálta a játékot. A szülinap is jól sikerült, a vásárlást is kényelmesen megoldottam, a játék webshop pedig szerintem később is a hasznomra fog válni, ha utolsó pillanatban jön rám az ajándék vásárolhatnék.