De gyorsan nőnek!

Mindenki, akinek gyereke van, belefut előbb utóbb a ruha problémába, mi szerint, a gyerek sokkal gyorsabban nőnek, mint ahogy a gyerekruhák “visszahoznák” az árukat. Ezt az összes szülő ismeri, mégis olyan nehéz ellenállni a boltban a jó drága, de tündéri tüllszoknyának vagy mintás és menő pulcsiknak. Aztán megvettük, és a gyerek egy hónap múlva már nem fér bele. Szerencsésebb esetben van egy kisöcsi, hugi, akire rá lehet adni a nagytesó kinőtt darabjait. Kevésbé szerencsés esetben, a lányom rózsaszín szoknyácskáját nem tudja elhordani a fiam, én meg ott maradok bűntudatban hogy hát ez drága mulatság volt, nem ért ennyit a dolog.

Szerencsére vannak alternatív megoldások, amikor az ismeretségi körben vannak hasonló korú és nemű gyerekek akik szülei jó szívvel elfogadják a kinőtt ruhákat, hogy az ő csemetéjük majd úgy is belenő. Hiszen a ruháknak semmi bajuk nincs attól, hogy egyszer már hordták őket.

Egy másik jó megoldás az eladás. Facebook csoportoktól kezdve turkálókig, sok minden létrejött már a probléma kezelésére. De a legjobbak az apróhirdetésekre szakosodott weboldalak. Ha rákeresünk: aprohirdetésingyen, találunk egy remek oldalt, ahol egyszerűen és könnyen adhatunk fel hirdetést vagy kereshetünk terméket.

Az aprohirdetésingyen sok mindenre megoldást jelent, mert visszakaphatjuk a ruhákra költött pénz egy részét. Ráadásul nem kell jutalékot fizetni a termékek után, így az egész ingyenes. Időt és energiát is spórolhatunk, hiszen rendkívül egyszerű a hirdetés feladás. Csak meg kell adni a ruhák árát, egy rövid leírást, egy elérhetőséget és néhány képet. És már kész is. Ennyi. Még regisztrálni sem kell, mert automatikusan a rendszer létrehozza a profilunkat. Nem is kell mondanom, hogy több gyerekes anyukaként, ez nagyon nagy segítség, hogy nem kell feleslegesen és hosszan pepecselni a dologgal.

Az oldalon keresgélni is érdemes, mert sok hasonló cipőben járó anyuka van, aki szeretne megszabadulni a kinőtt ruháktól. A vásárlás is egyszerű, minden szükséges információ könnyen megtalálható. Így még többet spórolhatunk a ruhákon, és nem utolsó sorban a használt ruha vásárlás környezettakarékosabb és ökológiailag fenntarthatóbb is.

Tehát mindenkinek nagyon ajánlom hogy nézzen utána, mert mindenféleképpen megér egy próbát. Nem vesz el sok időt és energiát, továbbá ingyenes is. Ez egy jó lehetőség, hogy spóroljunk a gyerekruhákon, vagy megszabaduljunk a kinőtt holmiktól. Persze azért a kedvenc darabjainkat megtarthatjuk, hátha majd az unokánknak jó lesz.