Ajándéktippek nem csak baba bulikra, tarol a bébitaxi

Egyre gyakoribbak mostanában a babaváró bulik, vagy a baba érkezését követő összejövetelek. Egyre divatosabb, hogy ezekre a kisebb rendezvényekre nem csak a családot, hanem a szűkebb baráti kört is meghívja a kis család.

Ha pedig egy buliba vagyunk hivatalosak, legyen az egy egyszerű kerti parti, egy bababuli vagy akár egy nagyobb lélegzetvételű szülinap, nem illik üres kézzel beállítanunk. Ez egy kimondatlan szabály. Persze, ilyenkor el szoktak hangozni olyan közhelyek, hogy elég, ha magatokat hozzátok, azért mégis mindenkiben ott van az az érzés, hogy valamivel mégis csak meg kellene hálálni a házigazdának a vendéglátást, vagy esetünkben a bababulik kapcsán egy aprócska ajándékkal illik meglepni a kis jövevényt.

Akiknek nincsen gyerekük, azok ilyenkor nagyon nagy bajban vannak. Nekem például teljesen egyértelmű, mit vigyek egy kisgyermekes párnak, de aki nem jár ilyen bulikba, az ismerősei között nincsenek kisgyermekes családok, ilyenkor komoly gondba kerülhetnek. Nem is olyan egyértelmű, hogy mit kellene vinni egy babának.

Sokan ilyenkor helytelenül a babaruhára gondolnak, amivel legtöbbször az a probléma, hogy fogalmuk sincsen a gyerek méreteiről, arról, mekkora ruhát hordanak. A játékok esetén pedig az a legrosszabb, mikor olyan játékot viszünk, amilyenje már van a kicsinek, vagy ami abszolút nem az ő korosztályának való.

Ezért szoktam javasolni, hogyha ajándékot viszünk egy kisbabának, inkább kérdezzük meg a szülőket, hogy mit szeretnének. De ha abszolút nem akarjuk ezt, akkor van néhány dolog, ami mindig jól jön, illetve vannak olyan honlapok amik akár ehhez is segítséget nyújthatnak.

Ilyen például az ajándék varázsló, ami egy kifejezetten ajándék keresésre kifejlesztett oldal. Egyedi szűrőkkel állíthatjuk be, hogy kinek keresünk ajándékot és milyen alkalomra, az oldal pedig kiadja azokat a találatokat, amiket érdemesnek tartanak ajándéktárgynak.

A különlegessége ennek az oldalnak nem kifejezetten ebben rejlik, hanem abban, hogy nem csak öleteket listáz, hanem olyan termékeket jelenít meg, amiket egyből meg is vásárolhatunk. Így például, ha a szülők kívánsága egy bébitaxi, amiről az egyszerű szinglik azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák, akkor csak be kell írniuk a keresőbe, és kilistázza a legtöbb olyan weboldalt, ahol bébitaxit lehet kapni. Nem kell nekünk azzal foglalkozni, hogy megkeressük, honnan tudnánk beszerezni, hanem az egyes alternatívákat úgy jeleníti meg az oldal, hogy egyből meg is tudjuk vásárolni őket. Átirányít az árusító hely weboldalára, ahonnan beszerezhető esetünkben a bébitaxi.

Az oldalon nem csak kifejezetten így lehet ajándékokat keresni. Van egy blogjuk ahol különböző ajándékötleteket gyűjtöttek össze, több kategóriában, ami nagyon hasznos lehet azok számára, akik semmit nem terveztek még meg az ajándékvásárlással kapcsolatban.

Itt például az érdeklődők meg tudják nézni, mi is az a bébitaxi, mire jó, és mire kell figyelni a kiválasztásánál. A bébitaxi egyébként egy olyan dolog, amit a megkérdezett szülőknek több mint a fele zsigerből rávág, amikor az ajándékokról kérdezik őket.

A bébitaxi ugyanis nagyon hasznos, hogyha a csemeténk éppen járni tanulna. A megfelelő tartásban is segíti a gyermeket, illetve sok eséstől is megkíméli. A bébitaxival rendelkező gyerekek például sokkal gyorsabban is tanulnak meg járni, mint a többi gyerek, és a tartásuk is általában sokkal jobb lesz.

A bébitaxi egy remek ajándék, de emellett nem elhanyagolható persze a többi bébijáték sem, a babakompok, a csörgők, és vannak olyan szülők, akik kifejezetten pelenkát, vagy egy bizonyos játékszert kérnek a bababulira.

Bármilyen szülőkkel is sodorjon össze minket a sors, az biztos, hogy a bébitaxi egy biztos pont az ajándékozási listákon, és ha azt nem szeretnénk venni, akkor érdemes rákeresni az ajándék varázslón, hogy miket ajánlanak. Eddig még senkitől nem hallottam, hogy az itt talál ötletekkel mellé lőttek volna. Én is átnéztem, hogy miket ajánlgat általában a keresőknek, és azt kell, hogy mondjam, csupa hasznos dolgot ajánl.

Nem csak babás családoknak, hanem minden eseményre, alkalomra minden embernek tudnak ajándékötletekkel szolgálni, legyen az születésnapja egy közeli ismerősnek, barátnak, rokonnak, vagy legye az egy ajándék egy tárgyalás után. Vannak olcsóbb és drágább ötletek is, amiket a keresőnél található ár szabályozóval lehet kiszűrni. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.